Ostrov

11 Octombrie, 2008 § 1 comentariu

După cum am remarcat, filmul nu ne-a prezentat un segment, pentru mine însemnat, din viaţa acestui creştin. Anume din momentul ridicării de pe malul unde a fost adus de apă, nu a mai fost prezentat felul de viaţă pe care l-a avut şi cum a trăit de aproximativ 30 de ani până în momentul în care am recunoscut în el un om nou, cu viaţă duhovnicească înaltă.

Despre această perioadă, încerc să-mi expun punctul de vedere, căci în această perioadă de timp a avut loc o schimbare în viaţa omului, adică a devenit un om nou din omul vechi, supus păcatului.

După cum am remarcat, după acele situaţii limită, a ajuns cu purtarea de grijă a lui Dumnezeu, să vieţuiască şi să fie în preajma părinţilor din mănăstire. Având exemplul şi sfaturile lor a început să-şi vină în simţire şi la conştientizarea îndepărtării sale de Dumnezeu. Mustrat fiind de conştiinţă, cu darul Domnului a reuşit să-şi deschidă sufletul în faţa părintelui duhovnic, la Sfânta Taină a Spovedaniei, a primit canon, dezlegare, iertare şi sfat de la părintele duhovnic. Apoi cu rugăciunile şi ale sale, prin tăierea voii proprii şi supunerea vieţii la învăţătura Domnului nostru Iisus Hristos a ajuns la o înaltă viaţă duhovnicească.

A dus o viaţă de nevoinţă şi rugăciune care a fost după voia lui Dumnezeu.

La sfârşitul vieţii sale am remarcat adevărata smerenie şi nădejdea în mila lui Dumnezeu.

În linii mari cam această consider că a fost felul său de viaţă, dar numai Dumnezeu ştie frământările şi luptele sale lăuntrice pe care le-a avut acest creştin pe parcursul înaintării sale spre desăvârşire, spre unirea cu Dumnezeu prin viaţa curată, la care a ajuns.

Autor: fratele Vasile, deţinut în Penitenciarul de maximă siguranţă – Iaşi, condamnat pentru crimă (Pomeniţi-l la rugăciune!)

Reclame

§ One Response to Ostrov

  • andracatana spune:

    Da, un film care merita vazut de orice fel de public…se poate invata multe din el…iar actorul ce interpreteaza personajul principal reuseste foarte bine sa se puna in pielea fratelui respectiv…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Ostrov at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: