Moaştele Sfântului Nifon la Roman

12 octombrie, 2008 § Lasă un comentariu

O delegaţie a Mitropoliei Olteniei condusă de IPS Părinte Mitropolit Irineu Popa, însoţeşte, începand de pe 10 octombrie, procesiunea cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nifon în Moldova.

Astfel, moaştele Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, au ajuns pentru prima dată la Oneşti cu ocazia sărbătoririi a 600 de ani de atestare documentară a Episcopiei Romanului. Credincioşii s-au putut închina acestora la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh”, acolo unde s-a savârşit, începand cu ora 18.00, slujba Vecerniei.

Pe 11 octombrie, sfintele relicve au ajus la Borzeşti. Aici, crestinii ortodocsi au putut asista şi la slujba de resfinţire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, ctitorită de Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, slujbă ce a fost oficiată de un sobor de 10 ierarhi.

Sâmbătă după-amiază, moaştele Sfântului Nifon au plecat la Roman, unde vor rămane la Catedrala Episcopală pană duminică, 12 octombrie, când, după Sfânta Liturghie ce va fi oficiată de un sobor 15 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, vor pleca spre Iaşi.

Moaştele Sfântului Ierarh Nifon au fost aduse în ţară de domnitorul Neagoe Basarab, mâna şi capul acestuia fiind păstrate în biserica ce a fost construită de domnitor la Curtea de Arges. Din porunca Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la 25 octombrie 1949, acestea au fost aduse la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova unde se găsesc şi astăzi.

Reclame

Tagged:

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Moaştele Sfântului Nifon la Roman at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: