Manual despre sex pentru puştii de 6 ani

3 Noiembrie, 2008 § Lasă un comentariu

Cartea conţine desene stilizate ale corpului pentru a-i iniţia pe copii în tainele anatomiei feminine şi masculine.

„Să creştem cu Nisha şi Joe” este numele unei cărţi pentru copii, dar care are un conţinut mai „special”. A fost creată de Asociaţia pentru Planning Familial (FPA) din Marea Britanie pentru educarea sexuală a elevilor din clasele primare, informează cotidianul britanic „The Sun”.

Evident, cadrele didactice se pot folosi de manualul respectiv cu condiţia de a avea acceptul părinţilor. Criticii nu au întârziat să atace iniţiativa FPA, spunând despre manual că ar fi nepotrivit.

Ei susţin că nu ar avea alt efect în afară de a „stimula” creşterea numărului de englezoaice adolescente şi gravide, care este oricum cel mai ridicat din Europa.

Adio barză!

Totodată, poveştile tradiţionale în care barza aduce nou-născutul în cioc nu prea mai au efect în cazul copiilor din ziua de astăzi. Aceasta este concluzia care reiese dintr-un sondaj efectuat de Departamentul de Strategie al Natalităţii Precoce, din Marea Britanie, pe un eşantion de 500 de adolescenţi.

Studiul a relevat că un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani sunt confuzi, îngrijoraţi şi speriaţi când vine vorba de sex.

Cercetătorii pun acest fapt pe seama amestecului dintre realitate şi ficţiunea din poveştile cu berze spuse de părinţi. „Copiii trebuie să ştie adevăratul nume al fiecărei părţi a corpului şi reala sa funcţie cât mai devreme, pentru a nu fi bulversaţi de informaţii contradictorii venite din diverse surse”, concluzionează autorii cărţii.

Manuela Stancu

sursa: Evenimentul zilei

Reclame

Tagged:

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Manual despre sex pentru puştii de 6 ani at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: