Numarul sarcinilor la adolescente este influenţat de filmele sexy

4 Noiembrie, 2008 § Lasă un comentariu

6690t● Scenele erotice din programele tv sunt vinovate de cresterea numarului sarcinilor in randul tinerelor ● Cu toate acestea, este putin probabil ca posturile de televiziune si industria cinematografica sa reduca numarul scenelor cu continut erotic

Cercetatorii americani au demonstrat ca adolescentele care urmaresc cu regularitate programe de televiziune cu continut erotic sunt de doua ori mai expuse riscului de a ramane insarcinate inainte de varsta de 20 de ani, potrivit unui studiu citat de time.com. Subiectul efectului avut asupra tinerilor de scenele cu caracter sexual prezentate pe posturile de televiziune a fost adeseori dezbatut de parinti, psihologi si specialistii din mass-media.

Potrivit unui nou studiu, realizat de cercetatorii de la trustul specializat in sondaje de opinie si analize de piata Rand Corporation, expunerea adolescentilor la scene cu continut sexual explicit influenteaza in mod direct numarul de sarcini inregistrate in randul tinerilor. „Aceasta legatura intre expunerea la un astfel de continut la televizor si riscul unor sarcini ulterioare este foarte puternica”, a declarat Anita Chandra, specialist in comportamentul uman si coordonator principal al acestui studiu. Chandra a adaugat ca asocierea ramane puternica si in conditiile in care se iau in considerare alti factori. O astfel de expunere constanta ar putea sa explice partial motivul pentru care, in Statele Unite procentul sarcinilor in randul adolescentilor este de doua ori mai ridicat decat in celelalte tari industrializate dezvoltate.
Chandra a intervievat 1.461 de tineri, cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani, discutand cu fiecare dintre acestia de cel putin trei ori, in intervalul 2001 – 2004. Chandra a declarat ca rezultatele sale confirma concluziile altor studii care au relevat o stransa legatura intre expunerea la scene cu continut sexual explicit difuzate de posturile de televiziune si procentul sarcinilor inregistrate in randul adolescentilor. Studiile anterioare au descoperit doua modalitati majore prin care aceasta perceptie asupra scenelor erotice influenteaza numarul sarcinilor in randul adolescentilor – prin incurajarea tinerilor sa devina activi din punct de vedere sexual chiar din primii ani ai adolescentei lor si prin promovarea ideii de folosire intermitenta a contraceptivelor. Cu toate acestea, este putin probabil ca posturile de televiziune si industria cinematografica sa reduca numarul scenelor cu continut erotic din produsele pe care le lanseaza pe piata. Din acest motiv, American Academy of Pediatrics a initiat, in urma cu un deceniu, campania Media Matters, nu doar pentru a trage un semnal de alarma in ceea ce priveste influenta avuta de televiziune si de industria cinematografica asupra tinerilor, ci si pentru a alerta parintii in privinta rolului vital al monitorizarii programelor urmarite de copiii lor.

de Ecaternia Popescu

sursa: Bună Ziua Iaşi

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Numarul sarcinilor la adolescente este influenţat de filmele sexy at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: