Vaticanul l-a iertat pe John Lennon pentru remarca despre Iisus

24 noiembrie, 2008 § Lasă un comentariu

Vaticanul l-a iertat pe John Lennon, la 18 ani de la asasinarea lui, pentru o remarca pe care acesta a facut-o in 1966, aceea ca cei patru membri ai trupei Beatles sunt mai celebri decat Iisus Cristos, informeaza Reuters. Comentariul a fost publicat in 1966, intr-un cotidian londonez, si a lezat sentimentele crestinilor, mai ales ai celor din Statele Unite, unii dintre acestia arzand in public albumele Beatles in semn de protest.

„Dupa toti acesti ani, aceasta remarca a lui John Lennon, care a suscitat o profunda indignare, mai ales in Statele Unite, nu mai pare a fi decat o fanfaronada a unui tanar englez din clasa muncitoare confruntat cu un succes neasteptat, dupa ce a crescut cu legenda unui Elvis (Presley, n.r.) si a rock and roll-ului”, scrie Osservatore Romano, jurnalul oficial al Vaticanului.

Articolul, care a marcat 40 de ani de la lansarea albumului ce are ca titlu chiar numele formatiei Beatles, aduce un omagiu trupei britanice. „Conteaza ca, la 38 de ani de la lansarea grupului, cantecele compuse de Lennon-McCartney au demonstrat o extraordinara rezistenta la trecerea timpului, devenind o sursa de inspiratie pentru mai multe generatii de muzicieni”, mai scrie jurnalul Vaticanului. John Lennon a format alaturi de Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr trupa Beatles, cel mai faimos si de succes grup din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga. Lennon a fost asasinat in fata locuintei sale din New York, pe 8 decembrie 1980.

sursa: BZI

Reclame

Tagged: ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Vaticanul l-a iertat pe John Lennon pentru remarca despre Iisus at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: