Icoanele raman in scoli, Catedrala Mantuirii Neamului se va inalta

10 ianuarie, 2009 § Lasă un comentariu

Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios, un for al societatii civile care a reusit sa blocheze initiativa anti-crestina de eliminare a icoanelor din scoli, confirma ca simbolurile religioase raman in institutiile scolare, atat prin vointa Justitiei romane, cat si prin dreptul de netagaduit al majoritatii crestin-ortodoxe a acestui popor.

Cu privire la comunicatul remis presei de Asociatia Umanista Romana, in data de 7 ianuarie 2009, prin care aceasta solicita noii conduceri a Ministerului Educatiei „sa puna in aplicare neintarziat decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) privind simbolurile religioase din scoli”, reprezentantii Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios, fac urmatoarele precizari:

Decizia CNCD la care se face referire in comunicatul citat a fost anulata de Instanta Suprema, prin Decizia nr. 2393/11.06.2008, irevocabila. Ca atare, respectiva decizie invocata nu mai poate produce nici un efect juridic, fiind desfiintata, fapt pe care atat CNCD, cat si Asociatia in cauza il stiu prea bine. Icoanele raman in scoli atat prin vointa Justitiei romane, cat si prin dreptul de netagaduit al majoritatii crestin-ortodoxe a acestui popor.

Tot dintr-o stire de presa aflam ca „Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta” cere magistratilor Tribunalului Bucuresti sa anuleze cedarea gratuita a terenului pentru Catedrala Mantuirii Neamului” catre Biserica Ortodoxa. Reprezentantii organizatiei, altfel ateiste, considera ca „statul roman discrimineaza celelalte culte religioase”, prin aceasta decizie, desi Biserica Ortodoxa Romana reprezinta majoritatea covarsitoare a cetatenilor Romaniei si inclusiv presedintele tarii, Traian Basescu, a subliniat caracterul national al Bisericii stramosesti. Mai mult, Catedrala Mantuirii Neamului, ultima dorinta a regretatului Patriarh Teoctist, se va inalta in primul rand prin contributiile credinciosilor ortodocsi si nu prin sprijinul autoritatilor statului.

O alta eroare semnalata de Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios este aceea ca „Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta este cunoscuta pentru scoaterea icoanelor din scoli”, se afirma, in mod eronat, in stirea de presa ce apartine ziare.com. Tinand cont de aceste deformari ale realitatii, publicate din pacate fara a fi verificate, Colitia face apel la presa sa nu mai cada in capcanele acestor doua organizatii indoielnice, formate din doar doua personaje, ce necesita, in cel mai bun caz, un minim consult psihic.

Reluarea, mai ales in aceste conditii lipsite de fond si temei juridic, a falsei „probleme” a eliminarii simbolurilor religioase din scolile publice din tara noastra este o expresie a preocuparilor obsesive pe care le au anumite grupari din asa-zisa „societate civila” – Grupul pentru Dialog Social, Asociatia Pro Democratia, Liga Pro-Europa si Fundatia Soros -, in promovarea unor interese profund anti-romanesti si anti-crestine, tipice regimului comunist decapitat de miscarea insurectionista anticomunista din 1989-1990. De asemenea, este bine de stiut ca agitatorii principali, Emil Moise si Remus Cernea, si-au divizat organizatia-mama, asa-zisa „Asociatie Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta”, si se prezinta in spatiul public si cu asa-numita „Asociatie Umanista Romana”.

sursa: ziua.net

a se citi si: Asociatia Umanista Romana cere din nou eliminarea simbolurilor religioase din scoli

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Icoanele raman in scoli, Catedrala Mantuirii Neamului se va inalta at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: