IPS Teofan, in pelerinaj la bisericile din Iasi

12 Ianuarie, 2009 § 1 comentariu

dsc00359

● IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a vizitat ieri patru biserici, dar si un schit aflat la 50 de kilometri de municipiu ● IPS Teofan a dorit ca prin aceste vizite sa cunoasca mai bine bisericile aflate in intreg judetul, dar si pentru a aduce binecuvantarea credinciosilor din parohii

Patru lacasuri de cult au beneficiat ieri de vizita IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, dar si un schit aflat la 50 de kilometri de municipiu. IPS Teofan a dorit ca prin aceste vizite sa cunoasca mai bine bisericile aflate in intreg judetul, dar sa si aduca binecuvantarea credinciosilor din parohii.

Dupa ce in cursul diminetii de duminica, Inalt Prea Sfintia a fost in pelerinaj la Schitul Adormirea Maicii Domnului, schit aflat in localitatea Blaga, cateva ore mai tarziu, Mitropolitul s-a aflat in municipiul Iasi, unde a binecuvantat credinciosii din Parohia Sf. Lazar, pe cei de la Biserica Barnovschi, precum si credinciosii adunati la Biserica Alba si Biserica Sf. Vasile din cartierul Tatarasi. Ca binecuvantare, IPS Teofan a aratat ca maretia unui lacas de cult sta atat in cei care-i trec pragul, dar si in picturile care o imbraca si care sunt tot mai frumoase cu trecerea timpului. „Am sesizat in aceasta biserica maretia, frumusetea si delicatetea cu care lucrurile serioase erau implinite in alte vremuri. Spun acest lucru pentru ca in vremurile pe care le traim acum, avem parte de graba, cu parti bune, dar si cu parti rele. Omul are nevoie din cand in cand sa fie legat de anumite lucruri pentru ca sa aiba parte de un antidot la uscaciunea sufleteasca care a prins tot mai mult”, a spus IPS Teofan. Odata cu vizitarea lacasurilor de cult, IPS Teofan a sfintit si Sfantul Antimis. Aceasta este o bucata de panza de in sau matase, pe care este imprimata icoana Punerii in mormant a Mantuitorului. In Antimis se gasesc cusute particele de sfinte Moaste si pe Antimis se pun Potirul si Discul in timpul Liturghiei si numai pe el se face sfintirea Darurilor. Fara Antimis nu se poate savarsi Sfanta Liturghie. In biserica, antimisul se pastreaza in altar, pe Sfanta Masa, sub Sfanta Evanghelie, iar cand Sfanta Liturghie se oficiaza in aer liber, el tine locul Sfintei Mese.

sursa: BZI.ro

Reclame

Tagged:

§ One Response to IPS Teofan, in pelerinaj la bisericile din Iasi

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading IPS Teofan, in pelerinaj la bisericile din Iasi at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: