Papa va publica manualul de depistat miracole si viziuni

14 Ianuarie, 2009 § Lasă un comentariu

Profund ingrijorat de explozia de false marturii privind miracole si viziuni, Papa Benedict al XVI-lea intentioneaza sa publice in curand un adevarat manual de instructiuni despre cum ar trebui autoritatile bisericesti sa abordeze aceste fenomene supranaturale, relateaza „The Independent”. In unele cazuri vor fi folositi chiar si exorcisti pentru a determina daca o aparitie credibila este de origine divina sau demonica.

Criteriile care ii vor ghida pe episcopi sa distinga intre adevaratele si falsele aparitii ale lui Iisus sau ale Fecioarei Maria, sau mesaje, stigmate, statui care sangereaza si alte miracole vor aparea sub forma unui „vademecum”, sau manual, ce se afla in faza finala de realizare si va fi publicat curand de Vatican. Conform viitoarele norme, la anuntul unor aparitii divine, episcopii locali vor stabili o comisie formata din psihiatri, psihologi, teologi si preoti, care vor investiga cazurile. Primul pas va fi cererea adresata pretinsilor vizionari de a pastra secretul asupra viziunilor lor. Daca ei vor refuza sa pastreze tacerea, acesta va fi deja considerat un semn ca este vorba de un fals. Urmatoarea etapa consta intr-o ancheta amanuntita a comisiei, ai carei membri ii vor vizita pe vizionari si vor incerca sa stabileasca sanatatea lor mintala, pentru a se convinge ca subiectii nu sufera de isterie sau halucinatii. Al treilea pas consta in stabilirea nivelului de educatie al vizionarilor si daca acestia au avut acces la un material ce ar putea sa le sustina in mod fals teoriile. Noul document va instrui de asemenea episcopii sa verifice daca nu cumva vizionarii si asociatii acestora urmaresc in realitate sa obtina castiguri materiale de pe urma afirmatiilor lor. Daca in urma acestei anchete amanuntite se va aprecia totusi ca aparitia este credibila, biserica va apela la exorcisti, care vor fi chemati pentru a stabili daca credinciosul nu a fost inselat de forte intunecate. Continutul mesajelor ceresti va fi deasemenea examinat pentru a se vedea daca este sa nu in armonie cu invataturile bisericii.

Potrivit publicatiei „The Independent”, noul ghid va fi redactat de Congregatia pentru Doctrina Credintei, fosta Inchizitie. Ghiduri similare au fost publicate ultima data in 1978. Ele stipulau ca un episcop putea, „fie din proprie initiativa, fie la cererea credinciosului”, sa aleaga sa investigheze o presupusa viziune. Episcopul in cauza elabora apoi un raport, pe care il trimitea Vaticanului spre aprobare.

sursa: ziua.net

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Papa va publica manualul de depistat miracole si viziuni at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: