Kirill, Klement si Filaret: Biserica Ortodoxa Rusa a desemnat trei candidati care vor participa la alegerile pentru desemnarea Patriarhului

25 Ianuarie, 2009 § Lasă un comentariu

Mitropolitii Kirill, Klement si Filaret au fost desemnati oficial candidati la alegerea, saptamana viitoare, a patriarhului Moscovei si al intregii Rusii, informeaza NewsIn.
Mitropolitul de Smolensk si Kaliningrad, Kirill, care asigura interimatul dupa decesul Patriarhului Alexei al II-lea, a primit in timpul alegerilor desfasurate prin vot secret 97 din cele aproximativ 200 de voturi posibile. Mitropolitul de Kaluga si Borovsk, Kliment, in varsta de 59 de ani, a obtinut 32 de voturi, iar mitropolitul de Minsk si Slutk, Filaret a primit voturile a 16 participanti la Consiliu.
Mitropolitul Kirill, in varsta de 62 de ani, este considerat mai deschis asupra lumii decat concurentul sau.
Potrivit unui sondaj recent, Kirill este sustinut de 28% dintre credinciosii rusi. Celelalte persoane chestionate nu s-au pronuntat.
Consiliul episcopal ii reuneste pe ierarhii ortodoxiei veniti din toate tarile fostei URSS, dar si din alte state unde exista credinta ortodoxa. Consiliul se defasoara in capitala rusa, in impozanta catedrala Hristos Mantuitorul, reconstruita dupa ce a fost distrusa de Stalin si inaugurata in 2000.
Aceasta adunare, reunita pana luni, va fi urmata incepand de marti de un sinod largit care ii cuprinde, pe langa acesti demnitari, pe membri de rang inferior ai clerului si pe simpli credinciosi reprezentand parohiile, in total 711 persoane. Aceste persoane sunt cele care il vor alege pana joi, cu usile inchise, pe noul patriarh, care va conduce principalul curent ortodox din lume.
Aleksei al II-lea a fost primul Intai Statator al Bisericii ortodoxe ruse in era postsovietica.

sursa: ziua.net

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Kirill, Klement si Filaret: Biserica Ortodoxa Rusa a desemnat trei candidati care vor participa la alegerile pentru desemnarea Patriarhului at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: