Vaticanul il acuza pe Barack Obama de „aroganta”

26 Ianuarie, 2009 § Lasă un comentariu

Vaticanul a criticat decizia lui Barack Obama de a abroga legea care interzicea finantarea de catre stat a grupurilor de planificare familiala care facilitau avorturile in strainatate si l-a acuzat pe noul presedinte de „aroganta”, informeaza editia electronica a ziarului „The Times”.

Arhiepiscopul Rino Fisichella, presedintele Academiei Pontificale pentru Viata, a declarat ca Obama a semnat decretul de abrogare a interdictiei cu „aroganta celor care cred ca au dreptate” si a subliniat ca acest decret „dechide usa pentru avort si, deci, catre distrugerea de vieti umane”.

„Ceea ce este important este sa stii cum sa asculti fara sa te inchizi in viziuni ideologice cu aroganta unei persoane care, avand puterea, crede ca poate decide in probleme precum viata si moartea. Daca acesta este una dintre primele decizii ale presedintelui Obama, atunci, cu tot respectul, se pare ca ne indreptam spre dezamagire mai repede decat credeam”, a declarat Arhiepiscopul. Monseniorul Fisichella considera ca majoritatea americanilor nu sunt de acord cu pozitia presedintelui Obama.

Predecesorul Arhiepiscopului Rino Fisichella in functia de presedinte al Academiei Pontificale pentru Viata, monseniorul Elio Sgreccia, a declarat, la randul sau, ca actiunea presedintelui a fost o lovitura puternica data catolicilor din Statele Unite si tuturor celor care lupta impotriva „uciderii inocentilor”.

Interdictia a fost introdusa de presedintele Ronald Reagan in 1984, a fost inlaturata de presedintele democrat Bill Clinton si reintrodusa de presedintele republican George W. Bush. Vaticanul doreste sa organizaze o intalnire intre Suveranul Pontif si presedintele american, probabil cu ocazia summitului G8 ce se va desfasura in aceasta vara in Sardinia.

sursa: ziua.net

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Vaticanul il acuza pe Barack Obama de „aroganta” at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: