Legea privind stocarea datelor despre convorbiri ar putea fi anulata

5 Februarie, 2009 § Lasă un comentariu

O organizatie neguvernamentala din Bucuresti a chemat in judecata una dintre marile companii din domeniu, pe care o acuza ca nu ar respecta confidentialitatea promisa prin contract si nici Constitutia. Legea, care ii obliga pe operatorii de telefonie mobila sa stocheze date despre convorbiri si identitatea celor implicati in dialog, este analizata de Tribunal, dar ar putea fi cenzurata si de Curtea Constitutionala, sustine Pro Tv.

In acest moment, judecatorii Tribunalului Bucuresti au o misiune dificila. Sunt chemati sa se pronunte intre normal si legal. Adica sa aleaga intre un contract incheiat de operatorul de telefonice mobila si client, care implica asigurarea confidentialitatii convorbirilor – protejata si de Constitutie – sau o lege adoptata recent de Parlament, care a intrat in vigoare.

Oficialii operatorului de telefonie dat in judecata au comunicat instantei ca si ei sunt intre ciocan si nicovala. Adica sunt obligati sa respecte o lege intrata in vigoare, dar in acelasi timp, risca sa isi supere clientii care ii platesc.

Pana sa ia Tribunalul o decizie, cazul ar putea ajunge si la Curtea Constitutionala. Comisariatul pentru Societatea Civila a cerut joi ca legea care permite stocarea datelor si informatiilor despre convorbiri si cei care le poarta sa fie cenzurata.

Si Curtea Europeana de Justitie a inregistrat un proces similar la cererea Sloveniei si Irlandei. Este practic o procedura declansata impotriva directivei Consiliului Europei, care sugereaza inregistrarea datelor si convorbirilor, din ratiuni de siguranta publica si nationala.

sursa: ziua.net

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Legea privind stocarea datelor despre convorbiri ar putea fi anulata at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: