Demolarea fundatiei bisericii romanesti din Malainita suspendata de autoritatile sarbe

7 Februarie, 2009 § Lasă un comentariu

Ambasadorul Romaniei la Belgrad, Ion Macovei cu Primarita Negotinului

Joi, 05 februarie 2009  Excelenţa Sa Ion Macovei, ambasadorul României în Serbia, a efectuat o vizită-surpriză în răsăritul Serbiei. Motivul vizitei a fost ultima hărţuire a etnicilor români din zonă, de către autorităţile locale sârbe si faptul ca ieri era ultima zi a termenului dat de către Municipalitatea Negotin pentru demolarea Bisericii Ortodoxe Române cu hramul Sf. Niceta de Remesiana din localitatea Mălainiţa, transmite TimocPress.

Fundaţia Bisericii Ortodoxe Române cu hramul Sf. Niceta de Remesiana din Mălainiţa a fost sfinţită la 8 martie 2008, printr-o amplă ceremonie religioasă. Lăcaşul de cult aparţine Protopopiatului Dacia Ripensis – canonic direct în subordinea Patriarhiei Române – şi are autorizaţia de construcţie conform legislaţiei sârbe, însă în 21 ianuarie 2009 o decizie a Primăriei Negotin (de care aparţine localitatea Mălainiţa) a întrerupt lucrările, provocând mari emoţii credincioşilor români: abuziv era cerută demolarea construcţiei în termen de 15 zile.

Delegatia Ambasadei Romaniei la Belgrad  s-a întâlnit la Primăria Negotin cu doamna primar, domnul viceprimar şi preşedintele Municipalităţii Negotin (din partide sârbeşti diferite), însă fără a fi prezenţi consilierii români sau reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române ori ai organizaţiilor românilor din răsăritul Serbiei. Apoi, diplomaţii români şi reprezentanţii autorităţilor sârbe (fără doamna primar din birourile căreia a plecat decizia demolării Bisericii Ortodoxe Române) au efectuat împreună o deplasare pe teren, vizitând la Mălainiţa pe preotul Boian Alexandrovici, care a fost anunţat de către preşedintele Municipalităţii Negotin că este suspendată orice acţiune a autorităţilor sârbe împotriva Bisericii Ortodoxe Române, în aşteptarea dialogului dintre bisericile ortodoxe surori – sârbă şi română. Situaţia s-a detensionată pe moment, intervenţia Excelenţei Sale Ion Macovei, ambasadorul României în Serbia fiind un demers diplomatic firesc şi prompt  care demonstreaza cat de important este ca statul roman sa apere oricand este nevoie romanii, oriunde s-ar afla ei.

Reamintim ca fundaţia Bisericii Ortodoxe Române cu hramul Sf. Niceta de Remesiana din Mălainiţa a fost sfinţită la 8 martie 2008, printr-o amplă ceremonie religioasă. Lăcaşul de cult aparţine Protopopiatului Dacia Ripensis – canonic direct în subordinea Patriarhiei Române – şi are autorizaţia de construcţie conform legislaţiei sârbe, însă în 21 ianuarie 2009 o decizie a Primăriei Negotin (de care aparţine localitatea Mălainiţa) a întrerupt lucrările, provocând mari emoţii credincioşilor români: abuziv era cerută demolarea construcţiei în termen de 15 zile.

sursa: www.timocpress.info

Anunțuri

Tagged: ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Demolarea fundatiei bisericii romanesti din Malainita suspendata de autoritatile sarbe at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: