A inceput „Anul lui Darwin”, cu … Remus Cernea

12 Februarie, 2009 § 4 comentarii

Ca dl Remus Cernea prezinta tendentios situatia religioasa din Romania, cred ca o stie orice crestin avizat. Ca Ministerul Educatiei „sacrifica” jumatate din elevii din Romania daca nu extinde programa biologiei pro-evolutioniste, in toti anii daca se poate, am aflat acum. Puteti citi si dumneavostra materialul de mai jos, postat chiar pe siteul oficial al organizatiei Asociatia Umanista Romana:

În „Anul Darwin” Ministerul Educaţiei sacrifică jumătate din elevii României

Prin conferinţa de presă de astăzi de la ora 13.00 de la Muzeul de Istorie al Bucureştiului (Palatul Şuţu – din Bd. Brătianu nr. 2), Asociaţia Umanistă Română, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Revista National Geographic România, va da startul oficial campaniei „Anul Darwin”.

„Anul Darwin” marchează 200 de ani de la naşterea naturalistului şi 150 de ani de la publicarea cărţii „Despre originea speciilor”. În peste 40 de ţări vor avea loc numeroase manifestări de celebrare a operei şi vieţii lui Charles Darwin şi de promovare a ştiinţei şi evoluţionismului.

Şi în România vor avea loc conferinţe, dezbateri, concursuri pentru tineri pe teme de evoluţionism, proiecţii de film, editarea unor pliante şi reviste, realizarea unor numere speciale dedicate evoluţionismului în diverse publicaţii şamd.

La conferinţa de presă de astăzi va fi lansat oficial şi site-ul campaniei „Anul Darwin” – http://www.evolutionism.ro

După ce România, în mod cu totul ruşinos, a eliminat teoria evoluţiei din programa de biologie pentru clasele a XI-a şi a XII-a, devenind singurul stat european care a recurs la o astfel de măsură, recent s-a anunţat că începând cu anul şcolar 2009-2010, teoria evoluţiei va fi din nou studiată în învăţământul preuniversitar, fiind cuprinsă în programa de biologie pentru clasa a VIII-a.

Asociaţia Umanistă Română salută această decizie dar o consideră, în acelaşi timp, nesatisfăcătoare întrucât se rezolvă astfel doar parţial problema predării teoriei evoluţiei în învăţământul preuniversitar. Creaţionismul este predat timp de 12 ani la orele de religie şi doar cca 14% dintre elevii din clasele a VII-a până în clasa a XII-a consideră evoluţionismul corect, 73% fiind adepţi ai creaţionismului, conform studiului privind „Calitatea educaţiei în învăţământul preuniversitar” realizat de Metro Media Transilvania şi Agenţia pentru Strategii Guvernamentale în 2007.

Cerem Ministerului Educaţiei să reintroducă teoria evoluţiei şi în programa de clasa a XII-a, altfel urmând ca 6 promoţii de elevi din România să fie privaţi în învăţământul public de accesul la informaţia ştiinţifică privind originea vieţii şi a omului. Aceasta întrucât în ultimii doi ani şcolari nu s-a mai studiat deloc teoria evoluţiei la biologie, iar dacă ea va fi introdusă doar în programa de clasa a VIII-a, se vor adăuga 4 promoţii de elevi care, începând cu anul şcolar 2009-2010, vor fi la liceu şi care nu vor avea în programă teoria evoluţiei, nestudiind-o nici până acum la şcoală.

Remus Cernea

Preşedinte Asociaţia Umanistă Română

http://www.secularhumanism.ro

tualegi.eu@gmail.com

sursa: revistalumeacredintei.ro

Reclame

§ 4 Responses to A inceput „Anul lui Darwin”, cu … Remus Cernea

 • adrian glodoreanu spune:

  sa stii ca poate fi considerata si un sacrificiu acest lucru, pt ca in aceasta situatie este impiedicat liberul arbitru… de ce sa nu se predea evolutionismul in scoli? ati citit Hexaemeronul Sfantului Vasile cel Mare? daca da, l-ati citit printre randuri?
  dragii mei lumea a fost creata de Dumnezeu sa evolueze… Nu poata sa-mi impuna absolut nimeni, cu atat mai mult creationismul pietist, ideea ca Dumnezeu a creat lumea in forma sa actuala… caci s-ar contrazice… in referatul biblic despre zilele creatiei se spune ca a vazut Dumnezeu toate cate facuse, si iata erau bune foarte… Or, azi nu mai sunt toate „bune foarte”…
  luat la nivel antropologic, nu ai cum sa asemeni homo sapiens sapiens din neolitic su cel din evul mediu… s-au intamplat anumite schimbari de structura…
  asa ca va recomand calduros, sa incercati o conciliere intre cele doua curente… nu spun ca omul se trage din maimuta… insa nu spun nici ca lumea a fost, asa cum este ea azi dintotdeauna, din zilele creatiei… e merg pe ideea promovata si de Dl. Prof. Univ. Ghe. Mustata ca lumea a fost creata de Dumnezeu ca sa evolueze…
  insasi mesajul lui Iahve catre protoparintii nostri, Adam si Eva: „creste-ti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l supuneti” induce ideea de evolutie, de crestere…
  luati aminte sa nu va rataciti in propriile voastre invataturi!

 • silviucluci spune:

  “creste-ti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l supuneti” se refera la cu totul alt ceva, si chiar Sfantul Vasile cel Mare explica ce inseamna. Ai face bine daca ai citi explicatiile Sfantului Serafim Rose.Cred Sfintii Bisericii sunt cei mai demni de luat in seama cu privire la Facerea lumii.

 • adrian glodoreanu spune:

  e adevarat ce spui tu, insa ideea de crestere, implica evolutia…

 • sebau spune:

  ai scris: „insasi mesajul lui Iahve catre Adam si Eva […] induce ideea de evolutie, de crestere…”

  crestere e cuvant pus de tine… ce treaba are cu ce am zis eu ?

  defineste stiintific „crestere” si apoi defineste stiintific „evolutie” si apoi vezi care il implica pe care

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading A inceput „Anul lui Darwin”, cu … Remus Cernea at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: