Ce va sa fie?

12 februarie, 2009 § Un comentariu

Autoritatile din Sanatate lanseaza programe de screening pentru cancerul de col uterin si cel de san

– Cele doua programe vor costa 70 de milioane de euro

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat, joi, la Cluj, ca va lansa doua programe de screening, pentru cancerul de col uterin si pentru cel san. „Este extrem de important ca ministerul sa dedice preventiei oncologice un segment important din finantarea pe care o acorda, impreuna cu CNAS, asistentei medicale din Romania”, a declarat Ion Bazac dupa o vizita la Institutul oncologic din Cluj-Napoca, potrivit newsIn.

Cele doua programe vor costa 70 de milioane de euro, a spus ministrul. Ministrul a fost insotit la Institutul Oncologic de seful Casei Nationale a Asigurărilor de Sanatate (CNAS), Irinel Popescu.

Incasarile din contributia la asigurarile de sanatate vor scadea cu cel mult 15%

Bazac a mai spus ca, in cel mai rau caz, incasarile la bugetul asigurarilor medicale vor scadea in aceast an cu 15%, fata de 2008. „Este foarte greu sa previzionam in acest moment. Cel mai rau astept sa avem incasari de 85% fata de nivelul anului trecut, dar sigur ca ele depinde foarte mult de modul in care evolueaza economia”, a afirmat ministrul.

Demnitarul a adaugat ca, incepand cu 1 iulie 2009, ministerul va implementa o serie de masuri care vor contracara efectele acestei scaderi. „Discutam de pachetul general de servicii, discutam de co-plata, pentru o anumita parte a serviciilor medicale, discutam de asigurari complementare. Toate acestea vor aduce fonduri suplimentare spitalelor”, a mai afirmat ministrul.

sursa: ziua.net

Au reimpachetat cumva campania esuata pentru imbolnavirea si sterilizarea femeilor noastre prin vaccinarea HPV, sub egida unui program de „screening” ?

Dati atentie oameni buni, au ramas nefolosite vaccinurile pe care noi contribuabilii am platit zeci de milioane de euro  – asta-i doar o gaselnitza pentru a va face sa fa injectati.

Ia’ priviti aici ce-au patit femeile care s-au increzut in sistem:

http://www.chartingstocks.net/2009/02/video-mercks-hpv-vaccine-ruins-girls-life/

http://nuvaccinurilor.blogspot.com/

Reclame

Tagged: ,

§ One Response to Ce va sa fie?

  • felicia2009 spune:

    Screening inseamna ca sunt testate persoanele predispuse la o boala anume, cancerul de col uterin sau de san in cazul de fata. Nu e nimic rau in asta, trebuia facut de mult. Rezultatele sunt diagnosticarea in faza incipienta a bolii si prin urmare marirea sanselor de vindecare. Nu are nici o legatura cu campania de vaccinare, decat faptul ca milioanele de dolari platite deja au fost pierdute, vaccinele expira in curand si nu pot fi folosite mai tarziu, iar banii puteau fii investiti in astfel de campanii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Ce va sa fie? at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: