Instanta a decis: Vom avea pasapoarte cu cip biometric

18 Februarie, 2009 § Lasă un comentariu

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, miercuri, cererea mai multor ONG-uri pentru suspendarea ordonantei privind introducerea pasapoartelor biometrice, anunta ProTv. Coalitia Impotriva Statului Politienesc, prin reprezentantii sai, Asociatia Adevar si Dreptate, Asociatia Civic Media si Cabinetul de Avocatura Mihai Rapcea au sustinut, in urma cu o saptamana, in fata judecatorilor, ca ordonanta privind introducerea pasapoartelor biometrice incalca drepturi din Constitutia Romaniei, precum cel la viata privata si dreptul la religie.

Coalitia Impotriva Statului Politienesc ca si federatia de organizatii reunite in Actiunea Pentru Educatie si Libertate (APEL) vor continua procesul pe fond contra Statului Roman in chestiunea introducerii obligatorii a pasapoartelor biometrice fara nici o dezbatere publica, dupa cum este prevazut de altfel atat in Legea romana cat si in recomandarile Uniunii Europene in acest caz. Instanta a respins, miercuri, doar cererea de suspendare a emiterii acestor pasapoarte cu cip biometric. Asociatiile care au declansat demersul in Justitie si cei peste 5.000 de intervenienti in nume personal vor face recurs in termen de cinci zile, conform legii, urmand sa chemam Statul in judecata pe fond.

Reprezentanti ai societatii civile care contesta aceasta masura dictatoriala organizeaza, miercuri, o Conferinta de Presa urmata de o Conferinta Publica, la Brasov, la Universitatea Transilvania, incepand cu ora 18:00, cu participarea jurnalistului George Roncea, a avocatului Dragos Tacaluta, precum si a Maicii Ecaterina Fermo si a Monahului Filotheu Balan de la Manastirea Petru Voda.

Amintim ca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va dezbate aceasta situatie la urmatoarea sedinta, pe 25-26 februarie a.c., ocazie cu care vor avea loc alte conferinte pentru informare si actiuni de constientizare, atat in Bucuresti cat si in tara, inclusiv la Parlamentul Romaniei.

Observam ca si Asociatiile Laicatului Ortodox iau de asemenea atitudine impotriva documentelor electronice prin organizarea unei Conferinta de Presa si a unei Conferinte Publice, intitulate „Zorii unei noi dictaturi?”, joi, 19 februarie, orele 17.30, la Aula Magna a Facultăţii de Drept din Bucuresti.

sursa: ziua.net

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Instanta a decis: Vom avea pasapoarte cu cip biometric at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: