Episcopia Oradei neaga casatoria homosexuala oficiata de un preot ortodox

20 februarie, 2009 § Lasă un comentariu

Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei îşi exprimă dezacordul faţă de implicarea Bisericii Ortodoxe în campania mediatică creată în jurul unui spectacol amplificat artificial cu privire la presupusa „căsătorie gay oficiată la Oradea”.

O parte a mass – media doreşte ca din acţiunea  unor persoane deviante faţă de normele de convieţuire socială, să făurească un nou scandal pe care să îl plaseze  în sfera Bisericii Ortodoxe Române. Personajele implicate în presupusa căsătorie, prin exhibiţionismul social afişat, nu urmăresc altceva decât publicitate gratuită. Această goană după publicitate şi mediatizare este dovededită de  participarea lor la mai multe show – uri de televiziune şi articolele publicate în presa scrisă.  Este de notorietate faptul că nu se sfiesc să mintă, să jignească şi să facă afirmaţii pentru care nu au nici cea mai mică acoperire şi nu au cum să dovedească realitatea celor afirmate.

Considerăm că pentru un jurnalist care se respectă, este lipsit de etică şi deontologie profesională prezentarea unui eveniment, acuzarea şi blamarea unei instituţii sau persoane, fără a avea nici cea mai mică dovadă care să probeze alegaţiile unor personaje vizibil dubioase. Oficierea presupusei căsătorii de către un preot ortodox dintr-o parohie de la ţară din cuprinsul Episcopiei Oradiei nu are nici o susţinere faptică şi documentară din partea celor care o reclamă. Acest fapt ne îndreptăţeşte să luăm toate măsurile administrative şi juridice ce se impun pentru a contracara campania denigratoare la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei îndeamnă jurnaliştii, ca inainte de a mai da crezare unor astfel de personaje, să verifice dacă au sau nu dovezi în sprijinul celor afirmate şi să nu se mai lase vrăjiţi de senzaţionalul fără dovezi doar pentru ridicarea cotei de rating.

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Prima casatorie intre doua persoane de acelasi sex a fost oficiata sambata la Oradea, de catre un preot ortodox, contra sumei de 150 de euro, anunta „Bihoreanul”. Travestitul Alexandra Bordas si-a unit destinul cu cel al iubitului sau, Alex, la Oradea, in cadrul unei ceremonii restranse.

Alexandra a devenit celebra pe plan local dupa ce a trait o poveste de dragoste cu Raul, un tanar de 18 ani. La doar o luna dupa ce s-a despartit de Raul, travestitul nu a stat mult pe ganduri si a acceptat propunerea facuta de un alt june, Alex, in varsta de 19 ani. Acesta din urma este nici mai mult, nici mai putin, decat un prieten bun cu fostul iubit al lui Bordas. Alex a declarat pentru bihoreanul.ro ca el o cunostea de mult pe Alexandra, insa nu a incercat s-o cucereasca, pentru ca atunci ea avea o relatie cu Raul. „Cand am auzit ca s-au certat, am venit la ea s-o intreb daca vrea sa fim impreuna. A zis da. In urma cu doua saptamani am cerut-o de sotie, iar sambata ne-am casatorit”, a mai adaugat tanarul.

Alexandra si Alex s-au cununat in clubul de noapte al unei prietene. „Preotul a venit acolo. Este un preot ortodox dintr-un sat, care ne-a cerut 150 de euro sa oficieze casatoria. Sotul meu mi-a luat rochie, verighete, tot ce trebuie. A fost frumos”, a povestit mireasa. Printre cele 25 de persoane prezente la petrecerea fericitului cuplu s-au aflat nasii mirilor, prieteni apropiati ai acestora si, bineinteles, preotul care i-a cununat. Singurul incident neplacut, dupa cum au marturisit cei doi, a fost momentul in care Raul, fostul iubit al Alexandrei, a aparut la ei pentru a-i cere sa se desparta de proaspatul sau sot, sub pretextul ca n-ar fi suficient de bun pentru ea.

Pentru cei care privesc suspicios casatoria lor, Alexandra are un mesaj: „Daca noi ne iubim si ne place sa fim impreuna, ce are lumea cu noi? Nu dam in cap la nimeni, nu furam, nu talharim. Asta suntem noi”, a declarat ea pentru bihoreanul.ro

sursa: revistalumeacredintei.ro ziua.net

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Episcopia Oradei neaga casatoria homosexuala oficiata de un preot ortodox at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: