Runda a doua in vaccinarea fetitelor impotriva cancerului de col

2 Martie, 2009 § Lasă un comentariu

Autor: Amalia DASCALU

Fetitele de clasa a IV-a din judetul Iasi primesc in aceasta perioada cea de-a doua doza de vaccin contra cancerului de col uterin.

Vaccinul se administreaza in cadrul unui program al Ministerului Sanatatii care a inceput anul trecut si care a fost suspendat in prezent. Prima doza a fost data fetitelor de clasa a IV-a la inceputul lunii decembrie, si atunci 151 de eleve din Iasi au primit vaccinul.

Conform programului stabilit initial, in cursul lunii februarie a inceput si administrarea celei de-a doua doze de vaccin impotriva cancerului de col uterin. Medicii de familie au solicitat si primit de la Directia de Sanatate Publica (DSP) dozele de care au avut nevoie, iar vaccinarea s-a derulat prin cabinetele lor. Astfel, pina in prezent, din cele 151 de fetite care au primit prima doza de vaccin, 128 au primit-o si pe a doua, vaccinarea fiind inca in derulare.

Din cauza refuzului multor parinti de a-si vaccina fetitele, la DSP ramasesera foarte multe doze de vaccin nefolosite. „Restul de vaccin care a ramas, aproximativ 4.300 de doze, a fost returnat la Bucuresti, unde a fost depozitat la Unifarm. La noi au ramas doar dozele necesare pentru cea de-a treia etapa de vaccinare. Pina in present, nici unul dintre medicii implicati in aceasta campanie nu a raportat efecte adverse la fetitele vaccinate”, a declarat dr. Irina Mitroi, director adjunct in cadrul DSP.

A treia doza si ultima a vaccinului va fi efectuata la interval de sase luni de la prima vaccinare, deci in cursul lunii mai 2009.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Anunțuri

Tagged: ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Runda a doua in vaccinarea fetitelor impotriva cancerului de col at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: