Conferinta ASCOR Iasi – Joi 14 mai 2009, orele 19.00 – „Viaţa de familie” – Pr Prof Dr I.C. Teşu

13 Mai, 2009 § Lasă un comentariu

14 mai 2009 - Viata de familie

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – filiala Iaşi va organiza în data de 14 mai 2009 orele 19.00 conferinţa cu tema „Viaţa de familie” avându-l ca invitat pe Părintele Profesor Doctor Ioan-Cristinel Teşu. Conferinţa va avea loc în Sala T17 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi.

Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, printr-o Rezoluţie dată în septembrie 1993. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susţinută şi de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Române. Pornind de la semnificaţia acestei zile, asociaţia noastră a venit cu ideea de a organiza conferinţa mai sus menţionată.

Familia creştină ca şi toate celelalte instituţii cu rol formativ-educativ, luate ca valori tradiţionale, se confruntă cu o reală criză. Starea de criză trebuie să ne pună pe gânduri şi să fie supuşi judecăţii morale toţi factorii implicaţi (krisis = judecată ).Valorile tradiţionale creştine sunt într-un real proces de diluare sau de substituire. Cel mai clar exemplu îl avem cu libertatea: toţi urlă după libertatea de a trăi în patimi şi dacă le vorbeşti despre stăpânirea poftelor, te vor privi ca pe un duşman. Într-o lume în care omul este supus procesului de dezintegrare, mai putem oare nădăjdui în – vorba părintelui Stăniloae – restaurarea omului şi a familiei?

În prezent Profesor universitar în cadrul în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Al. I. Cuza”, Iaşi, disciplina Spiritualitatea Ortodoxă: Ascetică şi Mistică, invitatul nostru va încerca să răspundă la tocmai la această întrebare.

Anunțuri

Tagged: ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Conferinta ASCOR Iasi – Joi 14 mai 2009, orele 19.00 – „Viaţa de familie” – Pr Prof Dr I.C. Teşu at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: