Vrajitoarele vor putea face vraji in biserici

5 august, 2009 § Un comentariu

Biserica Romano-Catolica critica un proiect legislativ european referitor la egalitatea in drepturi, care le-ar permite ateilor sa atace expozitiile de arta sacra si vrajitoarelor sa foloseasca bisericile, relateaza publicatia electronica EUObserver. Directiva ar putea intra in vigoare in 2011, daca statele membre o aproba in unanimitate in cadrul discutiilor planificate pentru luna noiembrie de catre presedintia suedeza a UE.

Documentul a fost criticat recent de Conferinta Episcopilor Romano-Catolici din Anglia si Tara Galilor, ca parte a unei proceduri de consultare formale a Guvernului britanic. Grupul episcopilor cere ca UE sa protejeze „demnitatea innascuta a oricarei persoane”, dar solicita si ca textul legal sa modifice o clauza impotriva crearii unui „mediu jignitor” si sa adauge o prevedere care sa permita organizatiilor religioase sa „functioneze in acord cu etosul lor”. „Exista un risc ca implementarea practica sa transforme efectiv directiva intr-un instrument de opresiune impotriva unui grup sau a altuia”, potrivit textului semnat de secretarul general al conferintei episcopilor, Andrew Summersgill.

Textul ii vizeaza atat pe atei, cat si pe homosexuali. „Grupuri homosexuale ar putea sa se declare jignite de prezentarea invataturilor morale ale Bisericii Catolice despre actele homosexuale, catolicii ar putea sa se declare jigniti de un mars «Gay Pride» (al homosexualilor), un ateu ar putea fi jignit de picturi religioase dintr-o galerie de arta”, se mai mentioneaza in text. „Nu este clar daca (proiectul) s-ar aplica la activitatile unui preot catolic, daca, asa cum s-a intamplat recent, el ar refuza sa faca o rezervare la biserica pentru un grup de vrajitoare”, continua documentul.

sursa: EUObserver

Reclame

Tagged: , ,

§ One Response to Vrajitoarele vor putea face vraji in biserici

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Vrajitoarele vor putea face vraji in biserici at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: