IPS Serafim Joantă a criticat vehement avortul

19 August, 2009 § Lasă un comentariu

IPS Serafim Joanta - Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord

Aflat la hramul Manastirii Nicula, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord, IPS Serafim, in cadrul cuvantului de invatatura de la finalul liturghiei arhieresti de sambata a critica legea romaneasca a avorturilor, calificand-o drept “cea mai permisiva” in comparatie cu alte state europene. Prelatul a facut apel la pelerinii prezenti la slujba de la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, sa nu mai pacatuiasca, in conditiile in care “cel mai grav pacat este cel al uciderii pruncilor”.

“Pacatul cel mai grav generalizat la noi si in toata lumea moderna este pacatul uciderii de prunci, al avortului. Trebuie sa stiti ca viata apare in clipa in care se produce fecundatia, atunci apare viata si apoi se dezvolta”, a afirmat IPS Serafim. In Romania se fac, legal, milioane de avorturi. “Prima lege data dupa revolutie a fost cea a legalizarii avortului, o legalizare absurda, nicio tara din lumea civilizata nu are o lege atat de liberala a avortului ca in Romania.”

“Din aceste crime se imputineaza populatia. Cea mai mare tragedie astazi este imputinarea populatiei, nu saracia”, a mai spus IPS Serafim, citat de HotNews.

“Lumea crestina va pieri in cateva generatii, dupa calculele sociologilor, in opt-zece generatii. Crestinii in Europa vor fi o mica minoritate, pentru ca asa este legea lui Dumnezeu: cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul. Cine credeti ca va stapani pamantul? Cine creste si se inmulteste. Musulmanii sunt mai credinciosi ca noi si au o frica mai mare de Dumnezeu ca noi”, a spus mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord, referindu-se la faptul ca, in Kosovo, numarul familiilor de musulmani albanezi a crescut, in conditiile in care media copiilor albanezi este de opt pe familie.

Manastirea_Nicula.vechiul_ansamblu

Manastirea Nicula - vechiul ansamblu

Anunțuri

Tagged: ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading IPS Serafim Joantă a criticat vehement avortul at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: