Simplă întâmplare sau lucrarea lui Dumnezeu?

12 Septembrie, 2009 § 1 comentariu

Impresionat de suferinţa unei cliente, Tom Chappel, un taximetrist din Statele Unite a decis să îi doneze femeii un rinichi. Pentru gestul său, a primit o răsplată neaşteptată.

Cei doi s-au cunoscut în urmă cu câteva luni. Bărbatul, pe nume Tom Chappell, a fost trimis de compania de taxi să o ia de acasă pe Rita Von Loenen. Deşi ştia toate străzile din Phoenix ca în palmă, de această dată, ceva ciudat s-a întâmplat: s-a rătăcit şi a ajuns la destinaţie cu o întârziere de jumătate de oră, spre nemulţumirea femeii.

Dezamăgită de lipsa de profesionalism a bărbatului, Rita spera să nu mai aibă de a face niciodată cu el. Dar soarta le pregătise altceva celor doi: în următoarele două luni, aproape de fiecare dată când Rita chema un taxi, maşina lui Tom era trimis să onoreze comanda.

După două luni, timp în care destinaţia la care o ducea pe Rita era aceeaşi, Tom a început să se întrebe de ce femeia e mereu atât de arţăgoasă. „Întotdeauna sunt prost dispusă când merg la dializă”, a venit răspunsul femeii.

Singura soluţie pentru Rita era un transplant de rinichi, dar nimeni din familie sau dintre prietenii ei nu era compatibil. Impresionat de suferinţa femeii, Tom a decis să îşi facă analizele şi să îi doneze Ritei unul dintre rinichii săi. Testele de compatibilitate au fost pozitive. „Suntem atât de compatibili încât parcă am fi rude”, a spus Tom. „Încerc să ajut oamenii cât de mult pot. Întotdeauna am spus că mi-aş da şi haina de pe mine să ajut o persoană care are nevoie, dacă mi-o cere”.

El i-a donat femeii un rinichi fără niciun fel de obligaţii şi fără să accepte vreo recompensă. Dar aceasta a venit după ce ştirea a fost difuzată pe un post de televiziune. Într-o seară a fost luat prin surprindere de un telefon de la fiica sa, de care nu mai ştia nimic de 30 de ani. Astfel a aflat şi că este deja bunic.

După divorţ, fosta lui soţie o luase pe fetiţă şi fugise. De atunci Tom nu a mai ştiut nimic despre ea. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care Tom se hotărâse atât de repede să se supună intervenţiei chirurgicale. Nu mai avea nimic de pierdut în viaţă. În schimb, a câştigat şansa uneia noi.

Operaţia de transplant de rinichi este programată pentru sfârşitul acestui an.

sursa: cbsnews.com via antena3.ro

Anunțuri

Tagged:

§ One Response to Simplă întâmplare sau lucrarea lui Dumnezeu?

  • ursanu60 spune:

    Interesanta istorie si tot odat-a foarte emotionat-a !!! În viata sunt si oameni cu suflet, care stiu sa aprecieze viata unui Om, decat orice alta forma de materializm. Asta da dovada, caci totusi lumea în care traim nu totusi asa de rea, dupa cum sustin unii savanti, care gestioneaza cursul lumii acestea!!! Cu multa stima si respect -d.doctor stomatolog Ion Ursanu din Ucraina !!! P.S.Va invit si pe D-ra pe blogul Meu daca doriti :Ursanu60.wordpress.com

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Simplă întâmplare sau lucrarea lui Dumnezeu? at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: