In memoriam Lhasa de Sela

5 Ianuarie, 2010 § Lasă un comentariu

Stabilită de mai mulţi ani în Canada, interpreta Lhasa de Sela, de origine americano-mexicană, a încetat din viaţă în urma unei neiertătoare maladii.

„Un cancer de sân pe care l-a combătut cu determinare şi curaj mai bine de 21 de luni a răpit-o, până la urmă”, a anunţat managerul David-Etienne Savoie, într-un comunicat. Vedeta a trecut în nefiinţă chiar în prima zi a noului an, în casa ei din Montreal. Cea care era cunoscută simplu de fani, după prenumele ei, Lhasa, a cucerit publicul canadian, dar şi pe cel din străinătate, în 1997, cu primul ei album, „La Llorona”, un amestec de cântece tradiţionale latino-americane şi texte originale pe melodii inspirate din folclorul ţigănesc, cu sonorităţi blues, country şi rock.

Născută la 27 septembrie 1972 la Big Indian, în statul New York, din tată mexican şi mamă americană, Lhasa a ales Montrealul la vârsta de 19 ani, pentru a se lansa în cariera muzicală. Ea compunea şi interpreta o muzică intimă, caldă, „născută din amintirile unei copilării nomade, împărţită între drumurile Mexicului şi Statele Unite”, după cum ea însăşi mărturisea.

Intepreta urma să facă un turneu european în toamna lui 2009, dar acesta a fost anulat pentru că, aşa cum spunea atunci comunicatul oficial, cântăreaţa era nevoită să facă faţă „unei probleme grave de sănătate, de un an”. Iar acea problemă s-a dovedit mai puternică decât ea.

sursa: bzi.ro

Reclame

Tagged:

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading In memoriam Lhasa de Sela at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: