Vesti bune de la Iasi: „Saptamana de Rugaciune” (doar) pentru crestinii catolici

22 ianuarie, 2010 § 6 comentarii

Crestinii catolici celebreaza in aceasta saptamana Octava de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor. Iasul (!?), zona care cunoaste o lunga si bogata traditie (sic!) in acest sens, a organizat [poate romano-catolicii au organizat] zilnic celebrari si rugaciuni in diferite biserici si capele din oras. „Avand in vedere impasul pe care il cunoaste, momentan, dialogul cu Biserica sora, Biserica Ortodoxa, comunitatile catolice vor continua, cu acelasi zel, rugaciunea pentru unitatea crestinilor. Tocmai de aceea, conform programului propus de Preasfintitul Petru Gherghel, episcop de Iasi, in fiecare seara sunt asteptati cat mai multi credinciosi si (nu numai catolici), la aceste celebrari (?!)„, a spus pr. Cornel Cadar, din cadrul Diecezei de Iasi a Episcopiei Romano-Catolice. In cadrul Saptamanii de Rugaciune, crestinii au putut asculta predicile fetelor bisericesti, predici care au avut darul sa-i determine pe crestini sa-si indrepte fata spre Dumnezeu (?!). Astazi, cu incepere de la ora 17.00, la Capela Surorilor Providentei „Luigi Scrossopi” va predica Pr. Alois Fechet, iar maine, tot cu incepere de la ora 17.00, la Capela parintilor „Don Orione”, din cartierul Pacurari, crestinii vor putea asculta predica Pr. Wilhelm Danca. Duminica, 24 ianuarie, la Capela Fratilor Scolilor Crestine va predica Pr. Iosif Enasoae, iar luni, 25 ianuarie, Saptamana de Rugaciune se va incheia cu predica PS Petru Gherghel, episcopul romano-catolic al Diecezei de Iasi, predica ce va avea loc in catedrala episcopala din Iasi.

Documentul cu textele propuse de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor pentru săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor din perioada 18-25 ianuarie 2010 poate fi descărcat dând clic aici.

sursa: ercis.ro & bzi.ro

Tagged: , , ,

§ 6 Responses to Vesti bune de la Iasi: „Saptamana de Rugaciune” (doar) pentru crestinii catolici

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Vesti bune de la Iasi: „Saptamana de Rugaciune” (doar) pentru crestinii catolici at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat: