Milionar care şi-a donat întreaga avere: Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream

13 Februarie, 2010 § Lasă un comentariu

Banii nu aduc fericirea. Aceasta pare să fie expresia preferată a unui milionar austriac al cărui gest a şocat o lume întreagă. Karl Rabeder a donat fiecare bănuţ din averea sa în valoarea de 3 milioane de lire sterline, pe motiv că banii îl făceau nefericit.

Austriacul urmează să vândă toate bunurile sale, care includ o vilă luxoasă din Alpi în valoare de 1,4 milioane de lire sterline, precum şi o fermă şi 17 hectare de teren în Franţa. Tot de vânzare este şi automobilul bărbatului de 47 de ani, un Audi în valoare de 44.000 de lire sterline, relatează The Telegraph.

„Nu vreau să-mi rămână nimic. Banii mă împiedică să fiu fericit”, a declarat Rabeder. El intenţionează să doneze în scopuri caritabile întreaga sa avere. „O lungă perioadă de timp am crezut că bogăţia şi luxul te fac automat fericit. Provin dintr-o familie săracă în care regula de bază era să munceşti pentru a obţine bunuri materiale. Asta am şi făcut”, a adăugat bărbatul.

„Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream şi care nu îmi trebuiau. Mi-am spus că trebuie să abandonez acest stil de viaţă şi să încep să trăiesc cu adevărat”.

Austriacul a povestit ce l-a determinat să ia această hotărâre drastică. Totul s-a petrecut în timpul unei călătorii în Hawaii. „Am trăit un adevărat şoc când mi-am dat seama cât de oribil, lipsit de suflet şi de sentimente este stilul de viaţă de cinci stele. În cele trei săptămâni petrecute în Hawaii, am cheltuit o sumă impresionantă de bani şi nu am întânit nici o persoană adevărată- numai actori. Personalul era prietenos, iar turiştii jucau rolul unor persoane importante. Nimeni nu era real”.

Karl Rabeder a luat hotărârea să renunţe la vechiul lui stil de viaţă în mod subit. „Am realizat că dacă nu-mi schimb viaţa acum, nu o voi face niciodată”.

Austriacul va dona întreaga sa avere unor organizaţii caritabile care acordă microcredite statelor sărace din America de Sud. El spune că „nu judecă pe nimeni” şi că şi-a „ascultat, pur şi simplu, sufletul”.

sursa: www.telegraph.co.uk via antena3.ro

Puteti citi si:

Mai bine taran decat oligarh

Reclame

Tagged:

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Milionar care şi-a donat întreaga avere: Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: