Cetatea Iaşilor e în sărbătoare de sâmbătă seara, când au sosit aici moaştele Sfântului Maxim Mărturisitorul

11 Octombrie, 2010 § Lasă un comentariu

Moaştele Sfântului Maxim Mărturisitorul au ajuns sâmbătă seara pe Aeroportul Internaţional din Iaşi. Racla, ce adăposteşte mâna dreaptă a Sfântului, a fost adusă de arhim. Partenie, stareţul Mănăstirii „Sf. Pavel” din Sfântul Munte Athos, care a fost însoţit de câţiva călugări de la această mănăstire şi de teologul ortodox francez Jean Claude Larchet. Pe aeroport, delegaţia din Grecia a fost aşteptată de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, de părinţii de la Centrul eparhial Iaşi şi de câţiva credincioşi. Închinarea la racla Sfântului s-a făcut în glasul cântării „Întru tine Părinte”. „Dau slavă lui Dumnezeu că moaştele binecuvântate ale Sfântului Maxim Mărturisitorul poposesc pentru prima dată pe pământ românesc. Moaştele Sfântului vor fi aşezate lângă racla Sfintei Parascheva pentru a fi împreună rugători către Dumnezeu pentru toţi pelerinii care vor veni la Iaşi în aceste zile. Sf. Maxim Mărturisitorul a fost un mare apărător al credinţei drept-slăvitoare. Mesajul pe care acest mare Părinte al Bisericii îl adresează celor de astăzi este să creadă în Hristos Dumnezeu-Omul şi să-şi conformeze viaţa cu învăţăturile Evangheliei”, a spus Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan.

La Catedrala mitropolitană din Iaşi, moaştele Sfântului Maxim Mărturisitorul au fost aşteptate de peste 200 de credincioşi care ţineau lumânări aprinse în mâini. Oamenii au sărutat moaştele Sfântului Maxim, care au fost aşezate lângă racla Sfintei Parascheva. În curtea Catedralei mitropolitane din Iaşi, pelerinii erau aşezaţi deja la rând. Deşi temperaturile erau destul de scăzute şi ploua, pelerinii, sub cerul liber, cu rugăciunea pe buze, aşteptau cu răbdare, în rând, să o întâlnească din nou pe Ocrotitoarea lor. „Nu avem de gând să dormim în această noapte şi sper să fim întăriţi în suportarea frigului şi a ploii de credinţă şi de ajutorul pe care ni-l va da Sf. Parascheva. De fiecare dată când am venit la Sf. Parascheva am rămas impresionată de numărul mare de pelerini. A mai plouat şi în anii trecuţi când am mai fost, dar nu am păţit nimic. Venim la Iaşi pentru că suntem mulţumiţi de ajutorul pe care Sfânta ni l-a dat în familia noastră”, a mărturisit Stela Vrânceanu din oraşul Hârşova, judeţul Constanţa.

Această prezentare necesită JavaScript.

sursa: Ziarul Lumina – editia de Moldova

foto: Silvian Stanisor – Ziarul de Iasi

Tagged: , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Cetatea Iaşilor e în sărbătoare de sâmbătă seara, când au sosit aici moaştele Sfântului Maxim Mărturisitorul at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: