Duminica dimineata (10 oct), racla cu moaştele Sfintei Parascheva şi cea a Sfântului Maxim au fost scoase în procesiune din Catedrala mitropolitană

11 Octombrie, 2010 § Lasă un comentariu

Moaştele Sfintei Parascheva şi cele ale Sfântului Maxim Mărturisitorul au fost scoase ieri-dimineaţă în procesiune pe esplanada din faţa Catedralei mitropolitane din Iaşi. La procesiune a participat Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, slujitori de la Catedrala mitropolitană şi de la Centrul eparhial Iaşi. La final, Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a explicat de ce Sfânta Parascheva şi Sfântul Maxim aduc atâţia oameni în aceste zile la Iaşi.

„Sf. Parascheva şi Sf. Maxim Mărturisitorul au reuşit cu mila lui Dumnezeu să depăşească şi să zdrobească lanţul păcatelor, fiind binecuvântaţi de Dumnezeu cu darul Sfântului Duh. Sfinţii atrag atât de multă lume, în primul rând, datorită sfinţeniei lor. Pelerinii se simt ocrotiţi de puterea şi binecuvântarea sfinţilor şi de aceea aleargă spre ei. De aceea credincioşii din toată ţara se îndreaptă spre Iaşi, pentru a-şi aşeza sufletul în mâna Sfintei Parascheva, a Sfântului Maxim, iar mâinile lor să ducă sufletele noastre în faţa Tronului Preasfintei Treimi”, a mărturisit IPS Teofan.

Peste 2.000 de credincioşi au participat la această procesiune, mulţi dintre ei ajunşi ieri-noapte la Iaşi, aşteptând întreaga noapte pentru a se închina Sfintei Parascheva şi Sfântului Maxim Mărturisitorul. „Vin la această sărbătoare de cinci ani. Mi-am dorit să văd cum este scoasă racla afară. M-am rugat să mă ajute Sfânta şi să se roage pentru izbăvirea mea de necazuri şi pentru sănătate”, a declarat Maria Porfir din Moineşti, judeţul Bacău.

Această prezentare necesită JavaScript.

sursa: Ziarul Lumina – editia de Moldova

foto: Silvian Stanisor – Ziarul de Iasi

Reclame

Tagged: , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Duminica dimineata (10 oct), racla cu moaştele Sfintei Parascheva şi cea a Sfântului Maxim au fost scoase în procesiune din Catedrala mitropolitană at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: