Ghidul pelerinului

13 Octombrie, 2010 § Lasă un comentariu

Pelerinii care vin să se închine anul acesta la moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Maxim Mărturisitorul şi care vor avea nevoie de îngrijiri medicale vor putea apela la serviciile Centrului medical „Providenţa” de pe Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi ale Serviciului de Ambulanţă Iaşi.

Pe perioada acestei săptămâni, sectorul medical al Arhiepiscopiei Iaşilor va organiza activitatea de prevenţie şi de tratare a cazurilor de urgenţă care apar. A fost organizată o unitate de preluare a pelerinilor care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, la Centrul medical „Providenţa” de pe Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. Va fi un punct de prim ajutor şi în vecinătatea raclei Sfintei Cuv. Parascheva, în incinta Centrului eparhial. „Echipelor de la Centrul medical „Providenţa” li se vor alătura medici şi asistente care fac parte din Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi Români (AMFOR), filiala Iaşi, şi colaboratori de la Crucea Roşie, care vor ajuta echipele medicale”, a declarat pr. Ion Şerban, consilier al Sectorului pentru activităţi medicale al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Centrele de prim ajutor vor fi deschise non-stop în perioada 10-18 octombrie cu linie de gardă de preluare a cazurilor de urgenţă. O parte din ele vor fi rezolvate la cabinetul medical al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, iar celelalte cazuri vor fi predate unităţilor abilitate în preluarea cazurilor de urgenţă. „Suntem pregătiţi să preluăm o parte din cazuri la Spitalul „Providenţa”, iar restul vor fi direcţionate către Serviciul de Ambulanţă Iaşi. Sfatul nostru către pelerini este să fie îmbrăcaţi adecvat întrucât vremea este deosebit de răcoroasă. Cei care au de luat medicaţie să o aibă la dânşii, iar dacă sunt alergici la anumite medicamente să aibă scris pe un bileţel pe care să-l poarte în buzunar. Îi îndemnăm pe oameni să aştepte cu răbdare momentul închinării la sfintele moaşte şi să ceară sfatul medical persoanelor autorizate”, a mai adăugat pr. Ion Şerban. Aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi, SC Antibiotice SA Iaşi va sprijini activitatea de prevenţie şi tratare a cazurilor de urgenţă care vor apărea în rândul pelerinilor. „Am simţit o disponibilitate permanentă din partea domnului Ioan Nani, directorul SC Antibiotice SA Iaşi, care a oferit pelerinilor, prin intermediul unităţilor medicale ale Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, materialele şi medicamentele necesare în această perioadă”, a afirmat pr. Ion Şerban.

Echipele medicale au asigurat în ultimele două zile asistenţă medicală 24 de ore din 24. Până în prezent s-au înregistrat cazuri uşoare de viroze respiratorii, entorse, hipotermie, spasmofilie. „Sunt foarte mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi care s-au alăturat în calitate de voluntari. În depistarea cazurilor suntem sprijiniţi de voluntarii de la Crucea Roşie”, a declarat maica Maximilia, asistent medical în cadrul Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă” a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Pe toată perioada hramului în curtea Catedralei mitropolitane vor fi de gardă două ambulanţe, una a Spitalului „Providenţa” şi cea de a doua a Serviciului de Ambulanţă Iaşi.

sursa: Ziarul Lumina – editia de Moldova

Reclame

Tagged: , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Ghidul pelerinului at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: