Apel

22 Ianuarie, 2011 § Lasă un comentariu

Vizitatorii blogului sunt rugaţi să difuzeze această informaţie:

În toamna anului trecut, cu ocazia hramului Sfintei Parascheva, la Iaşi au fost aduse spre închinare moaştele Sfântului Maxim Mărturisitorul de la Mănăstirea „Sfântul Pavel Xiropotamitul” din Muntele Athos. Aducerea moaştelor acestui sfânt nu a fost întâmplătoare, ci a fost o chemare pentru poporul din ţara noastră astfel încât să conştientizeze şi mai mult credinţa în care a fost botezat. Cu siguranţă mulţi dintre noi am simţit binecuvântarea sau poate binefacerea Sfântului Maxim Mărturisitorul atunci când ne-am închinat moaştelor sale.

De aceea, obştea Mănăstirii Sfântul Pavel din Sfântul Munte îi îndeamnă pe toţi românii drept-credincioşi care s-au închinat moaştelor Sfântului Maxim şi care au trăit o minune în legătură cu acest sfânt cuvios să mărturisească ajutorul Sfântului.

Din păcate, mulţi dintre cei ajutaţi de sfinţi se ruşinează să dea mărturie despre ajutorul primit. „Ce vor zice ceilalţi?”, „Ce vor zice colegii de serviciu dacă află?” „Ce vor zice rudele?”. Alţii îndrăznesc totuşi şi scriu mărturii pe care le semnează cu pseudonime sau cu iniţiale. Dacă nu pot mai mult, e bine şi atât. Există şi minuni care nu pot fi înţelese decât de cei care le-au trăit. De aceea este bine ca cei ajutaţi de sfinţi să îşi întrebe duhovnicii dacă e bine sau nu să facă publice anumite minuni sau anumite detalii legate de unele minuni. Cât priveşte mărturiile făcute publice, mulţi s-au întărit în credinţă datorită lor.

Aşteptăm de la voi descrierea detaliată a modului în care l-aţi simţit prezent pe Sfântul Maxim în viaţa voastră.

Puteţi trimite minunile trăite pe adresa: scluci@yahoo.com

Mărturiile adunate vor fi publicate într-un volum special dedicat aducerii moaştelor Sfântului Maxim Mărturisitorul la Iaşi.

Cine doreşte, poate să pună un anunţ cu datele de contact în bisericile din ţară în care credincioşii sau preoţii au mers în pelerinaj la moaştele Sfântului Maxim şi ale Sfintei Parascheva.

Sfântul Maxim să vă ajute şi să vă întărească în mărturisirea dreptei-credinţe!

Silviu Cluci

Reclame

Tagged: , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Apel at Cidade de Deus.

meta

%d blogeri au apreciat asta: